2-Eski oje kullanmayın, her ürünün bir son kullanım tarihi olduğu gibi ojelerin de var. Bu nedenle eski ojeleri tırnağınıza sürdüğünüzde hem kötü bir görünüm yaratacaktır hem de sağlığınıza zarar verecektir. Ojenizin bozulmaya başladığını zor sürülmeye başladığından, prüz bırakmasından anlayabilirsiniz. Bu tarzda bir ojeniz varsa bozulmuş demektir. Hemen yenisini almalısınız!
8 2
3-Tırnaklarınızı küt kesmeyin, tırnaklarınızı küt ve çok kısa bir şekilde kesmeyin. Çünkü tırnaklarımız bizi bakteri ve mikroplardan koruyan bir bariyer.
8 3
4-Tırnaklarınızı aynı hizada törpüleyin, tırnaklarınızın uç kısmında herhangi bir prüz bırakmayın. Çünkü daha sonra bir yere takıldığında canınızı çok daha fazla acıtır. Bunun olmaması için tırnaklarınızı aynı hizada törpüleyin.
8 4
5-Ojeleriniz bu hale geldiğinde mutlaka tamamını çıkarın, ojeleriniz çıkmaya başladığında ortaya bu şekilde bir görüntü çıkar. Bu görüntü hem estetik değil hem de tırnaklarınızın yarısı hava aldığı için yarısı da almadığı için sağlıklı değil. Bu yüzden ya tamamına oje sürün ya da tamamını çıkarın.
8 5