Squat hareketini yanlış yaptığınızı gösteren işaretler

En etkili egzersizlern biri olan squat doğru yapıldığında harikalar yaratıyor. Peki siz bu hareketi doğru yaptığınıza emin misiniz?


En etkili egzersizlerden biri olan squatı doğru yaptığınız takdirde mücizelerle tanışabilirsiniz. Fakat yanlış yapıldığı zaman hiç bir iyi etkisini göremezsiniz.

Genelde çoğu insanın tam olarak doğru yapamadığı bu hareket ile ilgili sık yapılan hatalara göz atarak daha güçlü ve mükemmel bir popo için uzmanlardan yardım almaya ne dersiniz?
8 1

1. Hata: Omuzları ve sırtı rahat bırakmak

Squat hareketi yaparken omuzları ve sırtı germeniz gerekiyor. Çünkü rahat bıraktığınız takdirde ağırlık kaldırıken gücünüzü kontrol edemezsiniz. Antrenör Tony Gentilcore da en çok bu konuda uyarıyor. Dik ve gerin duruş squatın temeli denebilir!

Gentilcore ’’ Bu hatayı düzeltmek için, aşağı eğildiğinizde omuzlarınızı kullanarak ağırlıkları hareket ettirin, o zaman ne kadar güçlü olduğunuzu göreceksiniz ‘’ diyor.
8 2

2. Hata: Dizlerin birbirine doğru girmesi

Gentilcore squat yaparken dizlerin birbirine doğru girmemesi konusunda uyarıyor. Bu durum hem squattan bir fayda alamayacağınızı gösteriyor hem de kas dengesizliklerinizi şiddetlendiriyor.

Bu hayata düşmemek için zemine sağlam bastığınıza emin olun. Ayaklarınıza gücünüzü eşit verin. Ayak başparmağı, küçük parmağı ve topuğa ağırlığı dağıtın . Ayaklarınızı dış kısma doğru açın ve hiç hareket ettirmemeye özen gösterin. Bu hareketi yaparken kalçanızda biraz gerginlik hissetmeniz gerekiyor, dizlerinizde değil…
8 3

3. Hata: Bacaklarınızı birbirine paralel yapmamanız!

Gentilcore, çömelme anında dizlerinizi birbirinize paralel yapmamanızın squat için büyük bir yanlış olduğunu belirtiyor. Ayrıca hiç diz sorununuz yoksa, doğru eğilma hareketleriyle dizleriniz daha da güçlenir ve sağlıklı hale gelir.

Eğilmelerin derinliği herkes için farklılık gösterir. Uyluğunuzdan diz altına kadar kendi sınırlarınızı zorlamayacak şekilde hareketi yapmaya özen gösterin. Performans Üniversitesi sahibi Nick Tumminello da yağ yakımı için squatın doğru yapılması gerektiğini vurguluyor.
8 4