Bu nedenle yırtık, annenin ve bebeğin hayatını tehdit edebilirdi. Rahim duvarının bir noktadan yırtılması, anne rahminin tamamının zarar görmesine yol açabilirdi. Öte yandan “placenta accreta” adı verilen ve hem annenin hem de bebeğin yaşamını tehdit eden durum ortaya çıkabilir, doğumdan sonra aşırı kanamaya yol açabilirdi. Ayrıca anne gerekirse rahim ameliyatı olabilir, bu durumda erken doğum yapması gerekebilirdi.
6 3
Doktorlar çifti uyardı ancak çift hamileliğin devam etmesine karar verdi. Fransa'da bulunan Angers Üniversitesi Hastanesi'nden Dr. Pierre-Emmanuel Bouet, literatürde buna benzer sadece 26 vaka olduğunu belirtiyor ve daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadığını söylüyor.
6 4
Söz konusu hamilelik, annenin altıncı hamileliğiydi ve bundan önceki beş hamilelik de sezaryenle sonuçlanmıştı. Dr. Bouet, rahim duvarındaki yırtılmanın annenin önceki hamileliklerinde kesilerek açılan kısımların zayıflamış olmasından kaynaklandığını düşünüyor.
6 5
Doktorlar hamileliğin 30’uncu haftasında erken doğuma karar verdiğinde yırtık da 5 cm.’e ulaştı. Sezaryenle gerçekleşen doğumda, 1.4 kilogram ağırlığında dünyaya gelen bebek ve annesinin sağlığı son derece iyi.
6 6