Genç kadın iyileşeceği umuduyla ameliyat masasına yattı. Ancak ameliyattan kısa bir süre daha hastanede yatarken semptomlar geri geldi. Doktorlar koydukları teşhisin yanlış olduğunu ve genç kadının boşuna ameliyat edildiğini anladılar. Ortada başka bir hastalığı işaret eden hiçbir veri bulamayan doktorlar genç kadını 9 ay süren tıbbi incelemeye aldılar. Doktorların başlangıçta sadece ellerinde Ruby'nin yemek yedikten sonra hastalık belirtileri gösterdiği bilgisi vardı. 

5 2

Hill'in hastalığı uzun incelemeler sonunda bulundu. Genç kadının midesi felç olmuştu ve tıpta buna gastroparez deniliyordu. Bu hastalıkta kişinin mide kasları çalışmıyordu ve yediklerini öğütmeden mide içinde tutuyordu. Bu da aşırı ağrı ve kusma isteğine neden oluyordu. Hastalığı başladığında 19 yaşında olan genç kadın 3 yıldır ağzına tek lokma yemek sokmuyor. Daha da kötüsü bu hastalığın bir tedavisi yok. 

5 3

Genç kadın yıllardır Total Parenteral Nütrisyon-TPN denilen özel bir beslenme ünitesiyle hayatta kalıyor. Vücuduna yerleştirilen beslenme sistemi ve çipler sayesinde hayatta kalması için gerekli besin maddeleri damar yoluyla veriliyor. Ancak bu çözüm de kalıcı değil. Çünkü beslenme ünitesi vücut için yüksek enfeksiyon riski oluşturuyor. Aynı zamanda karaciğer ve böbrek yetmezliği riskini de beraberinde getiriyor. Bu hastalar için mide kasına yerleştirilen bir pille kasların uyarılması bir çözüm oluşturabiliyor. Ancak Ruby için bu seçenek de işe yaramıyor. 

5 4

3 yıl içinde 72 kilodan 42 kiloya kadar düşen genç kadın, beslenme ünitesi sayesinde bugün 50 kilo. Genç kadın hastalığına tedavi geliştirmek isteyen doktorlarla birlikte çalışmaya devam ediyor. Kayıtlara göre sadece Avustralya'da 125 bin mide felci vakası bulunuyor. 

5 5