PASTALAR, ŞEKERLEMELER, BİSKÜVİLER... Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Vanessa Quarmby'a göre bir paket tatlıdaki şeker oranı tahmin edilenin çok üzerinde ve hiçbir besin değeri yok. Pastalar, bisküviler, tatlılar, rahat gıdalar, içecekler, liste uzayıp gidiyor. Bunları çok daha az hatta hiç yememeliyiz.
9 2
HER ÇEŞİT DİYET ÜRÜN Beslenme Uzmanı Amanda Hamilton'a göre her ne çeşitte olursa olsun diyet ürünler yememeli. Hamilton bunun nedenini ise şöyle açıklıyor: Diyet gıdaları tanımı gereği işlenir, yağı azaltılır veya yapay tatlandırıcılar eklenerek tatlandırılır. Düşük yağlı yem konseptinin tümü eski moda. Ve daha kötüsü suni tatlandırıcılar sağlıklı bağırsakları yıkıcı ve uzun vadede daha çok tatlı isteğine yol açan etkenlerin başında geliyor.
9 3
FABRİKASYON ET Beslenme uzmanı Kim Pearson'a göre fabrikasyon etler kesinlikle beslenme listesinin dışında tutulmalı. Hazır köfteler, nuggetlar, dondurulmuş burgerler de buna dahil.
9 4
GAZLI İÇECEKLER Fitness ve Beslenme Uzmanı Katharina Kaiser'a göre listenin tepesine gazlı içeceklerin yazılması şart. "Enerji içecekleri de dahil gazlı içecekler sözkonusu olunca tüketme çılgınlığını anlayamıyorum. Bu içecekleri yalnızca daha uyanık olmak için içiyorsanız bunu yapmayı kesin. Neden sadece bir espresso yada çay denemiyorsunuz? Çay yada kahve aşırı miktarda şeker ve birçok yapay bileşen ve kafeinin karışımı olan bu içeceklerden daha iyi seçenektir. İnanın bana!"
9 5