Lavanta esansiyel yağı, boyun sertliği ve ağrısına çözüm olabilecek yatıştırıcı, antienflamatuvar özelliklere sahiptir. Gevşetici kokusu, kaslarınızı gevşetirken bu sorunla birlikte gelen stresi de çözer. Avuçlarınıza biraz lavanta esansiyel yağı koyun, avuçlarınızı birbirine ovun ve hafifçe boynunuza masaj yapın. 5-8 dakika boyunca yumuşak hareketler yapın ve gerekirse bu masajı günde iki kez tekrarlayın.

6 3

Biberiye yağını masajlarla uygulamak, bölgedeki dolaşımı artırır ve birkaç dakika içinde kendinizi daha iyi hissetmeye başlarsınız. Az miktarda biberiye yağını elinize dökün ve hafifçe dairesel hareketlerle boynunuza ve omuzlarına sürün. Durumunuzu daha da kötüleştirebileceği için çok fazla basınç uygulamaktan kaçının. Masajı günde iki defa tekrarlayın.

6 4

Portakal kabuğu çayı boyun bölgesinde gerginlik ve stres tedavisinde yardımcı olur. Bunu sıcak kompreslerde kullanmak, bu sorunun neden olduğu ağrı ve kas kasılmalarını hafifletmeye yardımcı olur. Suda portakal kabuğunu kaynatın. Ortaya güzel bir çay çıktığında, sıvıya temiz bir bez batırın. Cildiniz için uygun bir sıcaklığa sahip olduğundan emin olun, sonra etkilenen bölgeye uygulayın. Günde iki ya da üç defa tekrarlayın.


6 5

Doğrudan soğuk kompres uygulamak, enflamasyon seviyesini düşürmek ve boynunuzun etkilenen bölgesinde kan akışını artırmak için etkili bir yoldur. Kompres için birkaç buz küpü ezin ve temiz bir bezle sarın ya da plastik bir torbaya koyun. Acı hissettiğiniz bölgelere uygulayın ve enflamasyon azalana kadar 5-10 dakika bekletin. Bu süreden sonra, tedavinin sakinleştirici etkisini artırmak için ısıtılmış bir bez uygulayın. Daha sonra dinlenin ve bunu günde iki kez tekrarlayın.

6 6