Hastalığı 20'li yaşlarda üniversite öğrencisiyken başladı. Kabızlık sorununu gidermek için doktoru ona lifli jöle içecekler yazdı. Ancak üniversiteden mezun olduktan sonra hastalık iyiden iyiye şiddetlendi. Öyle ki mezuniyet törenine bile çektiği acılar yüzünden gidememişti. 22 yaşına geldiğinde yorgunluk ve ağır depresyon da hastalıklarına eklendi. 

8 3

Doktorlar uyumasına yardımcı olması için bir reçete hazırladılar. 3-4 gün ilaçları alan Kayleigh sadece ilk gece uyuyabildi. Ardından ilaçlar onda ağır alerjik reaksiyon yarattı. 

8 4

Kayleigh kendi çözümünü kendi bulmak için ona üniversitede lifli jel içecek veren doktorun reçetesine tekrar başladı. Çok sevmesine karşın spor yapamamaya başlayan Kayleigh'in antrenörü ona gıda intoleransı testinden bahsetti. 

8 5

Kayleigh son sanş testi yaptırmaya karar verdi. 208 farklı yiyecek grubuna karşı hassasiyeti ölçen bu test onun kurtuluşu oldu. Kayleigh'in inek sütü, yumurta akı, mercimek, maya, karabuğday ve glutene karşı intoleransı olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar 6 ay boyunca bu gıdaları tamamen kesmesini önerdiler. Kan testi sonrası beslenme uzmanı desteği de alan Kayleigh için işler normale dönmeye başlamıştı. 

8 6