Evliliğin dayanıklılığı testi Testte sorulara 1 ila 7 arasında (1.2.3.4.5.6.7) puan veriliyor. 1 en düşük (çok fazla değil), 7 ise en yüksek (çok fazla) puan. 1- Parterinizle beraber olmak, ne kadar sıklıkla sizin için yeni deneyimler yaşamak anlamına geliyor?
7 3
2- Parterinizle beraberken, onun sayesinde çevrenizde olup bitenlere karşı daha büyük bir farkındalık hissediyor musunuz? 3- Parteriniz, yeni şeylerin üstesinden gelebilme kabiliyetinizi ne kadar arttırıyor? 4- Parteriniz, nasıl biri olduğunuz konusundaki farkındalığınızın artmasında ne kadar etkili?
7 4
5- Ne kadar sıklıkla parterinizi, yeni yetenekler geliştirmenizin bir yolu olarak görüyorsunuz? 6- Parterinizin kişisel güçleri (yetenek, beceri vb), ne kadar sıklıkla sizin kişisel zayıflıklarınızı telafi ediyor? 7- Ne kadar sıklıkla partneriniz sayesinde daha geniş bir perspektife sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz?
7 5
8- Ne kadar sıklıkla parterinizle beraber olmanız yeni şeyler öğrenmenizle sonlanıyor? 9- Parterinizi tanımak sizi ne kadar daha iyi bir insan yapıyor? 10- Parteriniz bilginizi ne kadar arttırıyor? Değerlendirme için her soruya verdiğiniz puanları toplayın ve devam edin.
7 6