Duygusal yakınlık eksikliği Seks dışındaki fiziksel dokunmalar; kucaklaşmak veya el ele tutuşmak gibi temaslar da duygusal yakınlaşmada rol oynuyor. Her iki tarafın eşit seviyede yerine getirmesi beklenmese de uyumun sağlanması ilişkinin devamı için kritik önem taşıyor. Öpüşme ya da dokunma sırasında nörokimyasal olan oksitosin salgılanır. Bu da, iki insanın ilişki içerisinde birbirlerine bağlanmasını sağlar. Eğer bir erkek karşısındakine sadece cinsel amaç ile dokunursa, kadın zaman içerisinde kullanılma hissine kapılacak ve partnerinin kendisi ile sadece seks için birlikte olduğunu düşünecektir. Bilinçli ya da bilinçsiz, kadın zaman içerisinde duygusal yakınlık eksikliğini kapatma arayışına girebilir.
8 3
Saygı ve takdir eksikliği Erkek hiçbir zaman partnerine karşı memnuniyetini ifade etmez, hakkını teslim etmezse ya da her olumsuz durumun sorumlusu olarak karşı tarafı görürse, uzun dönemde ilişki çok ciddi yaralar alacaktır ve problemler çıkacaktır. Eğer bir kadın ne istediğini ifade etmeye çalışıyor ve karşısındaki onun hislerini kısıtlayıp duruyorsa, hatta bunu kaba bir üslup ile yapıyorsa, bu da problemlerin çıkmasını körükleyecektir. Zaman içerisinde, ilişkiyi yıpratacak ve sinirlerin sürekli olarak gerilmesine yol açacaktır. Sürekli olarak olumsuzluklara maruz kaldığı ilişki içerisine hapsolmaya boyun eğmeyecek ve de zamanla kaçış yolları aramanın peşine düşecektir.
8 4
Taciz ilişkiyi bitirir Fiziksel, duygusal ya da sözsel olması fark etmez; taciz, ilişkinin katilidir. Ve de bazı zamanlarda fark edilebilmesi güçtür. Şiddetine bağlı olarak, duygusal ya da sözsel taciz durumunda kadınlar kendilerine yöneltilen hak etmedikleri negatif tutum nedeniyle yorulabilirler. Rehberlik, arkadaş çevresi ya da yaşam koşullarındaki değişimler ışığında kadın, daha iyisini hak ettiğine kanaat getirebilir ve kendisine “düzgün” davranacak birileri ile tanışma çabasına girebilir.
8 5
Birlikte zaman geçirilmezse İlişkinin beslenebilmesi için beraber zaman geçirilmesi oldukça önemli. Bu koşul sağlanamadığında ya da beraber zaman geçirmek televizyon karşısında sessizce oturmaktan ibaret bir aktivite haline dönüştüğünde, ilişki zamanla yıpranmaya başlayacaktır. Az değer görüldüğünün düşünülmesi, uzaklaşmak ya da beraber zaman geçirme gayretine bile girilmemesi, kişileri bu bağı diğer insanlarla kurmaya yönlendirebilir. Beraber zaman geçirmede yaşanan eksiklik, kişileri aldatmaya yönlendiren en büyük motivasyonlardan birisidir.
8 6