Yardımsever olmak hem size hem başkalarına iyi! Psychological Bulletin'de yayınlanan araştırmaya göre; kendiniz için değil de, başka insanlar için para harcamak, size kendinizi daha iyi hissettirecek. En mutlu insanların, en büyük vericiler olduğunu ortaya koyan araştırmaya göre; bağış yaparak ve başkalarına para vererek mutluluğu yakalayabilirsiniz.
9 2
Hedeflertiniz olsun! Psikolog Jonathan Freedman, kendilerine kısa veya uzun vadeli hedefler koyanların, koymayanlara göre daha mutlu olduğunu iddia ediyor. Wisconsin Üniversitesi'nden Richard Davidson, "Bir amaç doğrultusunda çalışmak, olumlu duyguları devreye sokar" diyor.
9 3
Narenciye koklamak, yemek kadar faydalı! Oxford’daki araştırmaları yayınlayan Chemical Senses’da yer alan habere göre, mandalina, limon, portakal gibi meyveleri koklamak, stres ve endişeyi azaltıyor.
9 4
Yeni şeylere açık olun! Çalışmalar; maceraya katılan, yeni deneyimler yaşayan ve rutinlerini değiştiren insanların daha mutlu olduğunu ortaya çıkardı. Yeni şeyler denemek, beyin dalgalarını da uyarıyor. 

9 5