4) MANİLA FİLİPİNLER (14.800 kişi / kilometrekare)

Kilometrekare başına insan sayısını oranlamaz iseniz Manila, dünyanın en kalabalık şehri olacaktır. Metropolün tamamını düşünüp oranlamayı yaparsanız dördüncü sırada kendisine yer buluyor. 12.49 milyon insan şehrin merkezine, bu süper kompakt şehre sıkışmış durumda. 

5 2

3) MEDELLİN COLOMBİA (19.700 kişi / kilometrekare)

Asya’dan veya Afrika’dan olmayan tek şehir Medellin, Kolombiya’nın ikinci en büyük şehridir ve bir zamanların popüler ismi Pablo Escobar’ın şehridir. Medellin’in 3.7 milyon sakini, başkent Bogota’nın 9.8 milyon vatandaşına göre düşük olmasına rağmen Medellin çok daha kompakt bir yapıdadır. 

5 3

2)MUMBAİ HİNDİSTAN  (31.700 kişi / kilometrekare)

Mumbai’nin büyük metropol alanı, 20,7 milyonluk bir nüfusa sahip. Manila ve Detroit’in toplam nüfusu kadar ancak bu nüfus çok daha küçük bir alanda bulunmaktadır. Aşırı kalabalık nüfusundan sadece bir ipucu vermek için, 2014 yılında çıkan rakamlar, Mumbai trenlerinden düşen yılda yaklaşık 800 kişinin öldüğü belirtilmiştir. Düşmelerin nedeni ise intihar değil tamamen trenlerin aşırı dolu olmasındandır.

5 4

1) DAKKA BANGLADEŞ (44.500 kişi / kilometrekare)

 17 milyon insan dar metropol kent alanına sıkışmıştır. Buradaki anahtar kelimenin “sıkışmış” olduğunu belirtmeliyiz. Dakka’nın aşırı kalabalığı o kadar yoğun ki sıklıkla Quality of Life (Yaşam Kalitesi) endekslerinde 2. sırada yer almaktadır.

5 5