Acıyı azaltıyor Sarılmak direkt olarak acıyı azaltıyor. Oksitosin hormonu ile güçlenen bağışıklık sistemi acı eşiğini yükseltir. Bunu şuradan anlayabilirsiniz. Bir yakınımızın bir yeri ağrıdığında elimiz ile ovarız. Sarılma da bir nevi bu hareket gibidir.
6 2
Derin ilişkiler kurmayı sağlıyor Sarıldığımız zaman daha içten ve daha derin ilişkiler kurmaya başlarız. Bunun sebebi oksitosindir. Sarılma ile kuvvetlenen bağlar oldukça derin bir hal alır. Örneğin kadınlar doğum yaptıktan sonraki süreçte veya emzirme işlemini yaparken oksitosin hormonu salgılarlar. Bu hormon sayesinde kendilerini rahat ve ferah hissederek evlatlarıyla güçlü bağlar kurarlar.
6 3
Kan basıncı düzeliyor Sarılma sonrasında vücuttaki kan basıncı düzeliyor. Sinirler harekete geçiyor ve beyne kan basıncını düşürmek için sinyal gönderiyor. Bu da vücudun sakin bir hal almasına neden oluyor.
6 4
Stresi azaltıyor Oksitosinin faydaları bunlarla da bitmiyor. Vücutta salgılanan oksitosin, kişiyi olumlu ve pozitif düşündürtüyor. Pozitif zihin yapısı ise stres ve kaygıdan eser bırakmıyor.
6 5