Halit Ergenç’in babası Sait Ergenç de oyuncu. Baba Ergenç, Yeşilçam döneminde birçok filmde rol almış. Aynı zamanda müzisyen olan Sait Ergenç, İbrahim Tatlıses’in “Ben İnsan Değil miyim?” şarkısının da söz yazarı ve bestecisiymiş.

12 2


Halit Ergenç lise yıllarında müzikle ilgilenmeye başlamış. Lisenin son iki yılında okul orkestrasında şarkı söyleyen Ergenç, 90’lı yıllarda da Leman Sam’a 3 yıl vokalistlik yapmış.



12 3


Ünlü oyuncunun bir başka yeteneği de dans. Üniversite yıllarında rumba, çaça, samba, vals, tango dersleri alan Ergenç, amatör dansçılara dersler de vermiş. Dans alanında kendisini hayli geliştiren Halit Ergenç, 1993’te Günay’da sahne alan Ajda Pekkan’ın dans ekibinde yer almış. Oyuncunun mavi taytlı fotoğrafı da o günlerden.


12 4


Şarkı söyleyen, dans eden Halit Ergenç’in hayalindeki meslek ise oyunculukmuş. O nedenle Mimar Sinan Üniversitesi’nde Müzikal Tiyatro Oyunculuğu okumuş. Öğrencilik yıllarında pazarlamacılık, nota çevirmenliği, konserlerde yer göstericilik, robot kılığında dansçılık, bilgisayar operatörlüğü gibi işlerde çalışmış. Hatta karaborsada bilet bile satmış!


12 5