2017 kış saç modelleri ve makyaj modası!

2016 sonbahar ve 2017 kış trendlerini belirleyen New York Moda Haftası’nda gördüğümüz saç modelleri ve makyajları inceledik.

Marchesa’nın feminen ve dramatik görünümle flörtü devam ediyor. Doğal makyaj ve saçlarla bir süredir minamilst bir güzellik anlayışını yansıtan Marchesa kadını, bu kez süslü aksesuarlar, nazikçe kıvrılmış topuzlar ve tatlı pembe yanaklarla adeta 1800’lü yıllarda Jogn Singer Sargent eseri bir portreden günümüz dünyasına atlamış gibi görünüyor.
6 1
Makyaj Artisti James Kaliardos, Rodarte defilesi için, “ ‘Benle uğraşma, aklını alırım’ etkisi ouşturan bir ifade yaratmayı amaçladık” diyor. Dudak makyajı, birkaç sezondur makyaj trendleri listesinin tepesinde olan ‘burgundry’ renkle yapılmış. Sert ifadeyi güçlendirmek içinse, sarışın modellerin bile kaşları siyah maskarayla boyanmış. Gerekli dozda bir tatlılık katmak için saçlara çiçek detayları eklenmiş.
6 2
Tasarımcıların, basma kalıp güzellik anlayışına geri dönmeye hiç niyetleri yok. Zac Posen defilesinde, her modelin kendilerine has özelliklerinin vurgulandığını görüyoruz. Esmer ve gür saçlara sahip kadınlar, iri dalgalarla, koyu dudak makyajıyla, beyaz tenli kadınlar tatlı pembe tonlarında makyajla karşımıza çıkıyor.
6 3
18. yüzyılın asil ailelerinden ilham alan saç ve makyajlar Oscar de la Renta defilesinde de göze çarpıyor. Zamansız Oscar kadının stiline uygun olarak, aşırıya kaçmayan şık topuzlar kullanılmış. Tepeden sımsıkı toplanan topuzlarla, daha rahat ve aşağıdan toplanan topuzlar arasında dev bir fark var ve saçlar bu şekilde ileri derecede feminen, hafif ve yumuşak görünüyor. Makyajda ise tüm ilgi gözlerde toplanmış. Üçgen formda geometrik eyeliner çekilmesi, dikkat çekici bir görüntü yaratmış.
6 4