Makyaj Artisti James Kaliardos, Rodarte defilesi için, “ ‘Benle uğraşma, aklını alırım’ etkisi ouşturan bir ifade yaratmayı amaçladık” diyor. Dudak makyajı, birkaç sezondur makyaj trendleri listesinin tepesinde olan ‘burgundry’ renkle yapılmış. Sert ifadeyi güçlendirmek içinse, sarışın modellerin bile kaşları siyah maskarayla boyanmış. Gerekli dozda bir tatlılık katmak için saçlara çiçek detayları eklenmiş.
6 2
Tasarımcıların, basma kalıp güzellik anlayışına geri dönmeye hiç niyetleri yok. Zac Posen defilesinde, her modelin kendilerine has özelliklerinin vurgulandığını görüyoruz. Esmer ve gür saçlara sahip kadınlar, iri dalgalarla, koyu dudak makyajıyla, beyaz tenli kadınlar tatlı pembe tonlarında makyajla karşımıza çıkıyor.
6 3
18. yüzyılın asil ailelerinden ilham alan saç ve makyajlar Oscar de la Renta defilesinde de göze çarpıyor. Zamansız Oscar kadının stiline uygun olarak, aşırıya kaçmayan şık topuzlar kullanılmış. Tepeden sımsıkı toplanan topuzlarla, daha rahat ve aşağıdan toplanan topuzlar arasında dev bir fark var ve saçlar bu şekilde ileri derecede feminen, hafif ve yumuşak görünüyor. Makyajda ise tüm ilgi gözlerde toplanmış. Üçgen formda geometrik eyeliner çekilmesi, dikkat çekici bir görüntü yaratmış.
6 4
Kate Spade defilesinde modern Anna Karaninalar görüyoruz. Ortadan ayrılmış dümdüz saçlar, kadife kurdelelerle zenginleştirilmiş. Makyaj Artisti Romy Soleimani ise sinematik güzellerden ilham almış. Duru bir cildin üzerinde pembe yanaklar ve belli belirsiz pembe dudaklar kadar tatlı başka ne olabilir?
6 5