DUDAK ÇEVRENİZİ BELİRLEYİN

Dolgun dudaklara kavuşmanın en önemli şartlarından biri dudak çerçevesidir. Dudaklarını çerçevelerken mutlaka rujunla aynı renk dudak kalemini kullanmalısınız. Yoksa dudak makyajında yaptığınız hileler ortaya çıkabilir. Dudaklarının daha iri görünmesi için dudaklarını, dudak çizginin bir tık dışından çervelemelisiniz tabii ki abartmadan.

5 2

DUDAKLARIN ORTASINI AYDINLIK BIRAK

Dudak makyajında tek bir renk yerine farklı tonları kombinleyerek daha dolgun görünen dudaklara kavuşabilirsiniz. Dudak çevreni daha koyu, dudaklarının iç ve orta kısmını ise daha açık renkte ruj sürmelisiniz. Böylece dudaklarınızda derinlik yaratıp daha iri göstereceksiniz.

5 3

DUDAK ÜSTÜNÜZÜ PARLATIN 

Aydınlatıcını sadece elmacık kemiklerini belirginleştirmek için kullanmamalısınız. Dudak üzerine hafifçe aydınlatıcı sürerek dudaklarını daha kalkık gösterebilirsiniz. Üst dudağın ve burnun arasında kalan bölgeye parmaklarınla hafifçe aydınlatıcını dokundurun ve farkı görün.

5 4

DUDAKLARINIZI KONTÜRLEYİN

Ruj sürmek basit bir işlem gibi görünse de makyajın en zorlu kısmlarından biridir. Dudaklarını kontür tekniğiyle dolgun göstermek için dudak çevrene ve ortasındaki çzigiye koyu renkli ruj uygulamalısınız. Dudaklarının iç kısmına ise daha parlak ve ıslak görünümlü rujunuzu sürün. Dudaklarını dolgun göstermenin en önemli adımlarından birisi de, dudak çevrene sürdüğünüz kapatıcıdır. Likit kapatıcınızı ince maykaj fırçasıyla bütün dudak çevrenize uygulayın. Bu adım dudaklarınızı ön plana çıkacaktır.

5 5