SÜNGERİN ÜZERİNE FONDÖTEN UYGULAMAK

Hemen hemen hepimiz aynı şeyi yapıyoruz. Süngerin üzerine fondöten koyup yüzümüzde dağıtmaya çalışıyoruz. Ancak bu yöntem fondötenin çok daha çabuk bitmesine neden olacaktır. Neden? Süngerinizi her ne kadar nemlendirseniz de fodöteni emiş özelliği bulunmaktadır. İşte bu yüzden parmaklarınızla cildinize fondöteni yayıp süngerle yaymak doğru yöntem olacaktır.

6 2

SÜREKLİ DEĞİŞTİRİN!

Her ne kadar her kullanım sonrası makyaj süngerini temizleseniz de bir süre sonra yıpranması nedeni ile yenilenmesii gerekmektedir. Süngerinizin üzerindeki rengin değişmesi ve bozulmalara dikkat ederek yeni bir makyaj süngeri alabilirsiniz.

6 3

NEMLENDİRMEYİ UNUTMAYIN!

Fondöteni çok çabuk emmesine neden olan bir diğer yöntem de süngeri nemlendirmemek! kuru sünger akışkan halindeki fondöteni çok çabuk emer ve böylelikle hem cildinize uygulamada sıkıntı yaşayabilir hem de fondöteninizin çok çabuk bitmesine neden olabilirsiniz. süngerinizi pudrayla sabitleme yapma işlemi dışında asla nemlendirmeden kullanmayın

6 4

KİRLİ BIRAKMAYIN!

Cildinizde sivilce siyah nokta gibi sorunların oluşumunu engellemek için makyaj süngerinizi her kullanımdan sonra yıkayın. Aksi taktirde fondöten birikintileri bakteri oluşumuna neden olmaktadır.

6 5