Ten makyajında krem dokulu ürünler kullanarak ve üzerinden hafif bir pudrayla makyajı sabitleyerek yüzünüzde çizgiler oluşmasını önleyebilirsiniz. Özellikle göz altı bölgesine pudra uygulamasını çok hafif yapmalısınız çünkü ne kadar fazla uygularsanız, pudra ince çizgileri o kadar çok ortaya çıkarır. Yüzünüze ne kadar bol ürün uygularsanız, fondöten ve pudra gibi malzemeler çizgilerin içlerine dolarak cildinizdeki çizgilerin daha fazla belirginleşmesine neden olur.
11 2
Fiona Stiles makyajda mümkün olduğunca az ürün kullanarak tam kapatıcılık elde etmek için iki aşamalı bir uygulama yapıyor. Fondöteni önce fırçayla yüzüne dağıtan Stiles daha sonra nemli bir makyaj süngeriyle makyajı cildine yediriyor. Eğer bu uygulama sonrasında da makyajınızda hafif çizgiler görüyorsanız temiz bir kapatıcı fırçasıyla makyajınızın üzerinden geçebilirsiniz. Çizgilerin içine dolan fondöten ve pudrayı fırçayla dağıtmanız yeterli. Fiona Stiles, yağlanma önleyici pudraların da çizgi oluşumunu önlediğini belirtiyor.
11 3
Makyaj yaptıktan sonra ciltte oluşan pullanma sorunu 3 aşamada oluşuyor. 1. aşamada tam fondöten uygulanırken ya da hemen sonrasında ciltte pul pul garip bir görünüm oluşuyor. 2. aşamada ise fondötenin üzerinden pudra geçildiğinde ortaya pul pul ve kabarık bir görünüm çıkıyor. 3. aşamada ise makyaj yaptıktan 1 saat sonra ciltte pullanma meydana geliyor. Peki ama neden? İşte sebepleri…
11 4
Kullandığınız ürünler cildinizle ya da birbiriyle uyumlu değilse… Birçok ten makyaj ürününde cilde yumuşak bir his veren kimyasallar kullanılıyor ve bu maddeler her cilt tipinde aynı etkiyi yaratmıyor. Bu nedenle bir ürün almadan önce eşantiyon isteyip cildinizde ve diğer makyaj malzemeleriyle birlikte kullanmayı deneyin. Yağlı bir cildiniz varsa ve cilt bakım ürünleriniz cildinize tam olarak nüfuz etmeden fondöten sürdüyseniz…. Bu sorun fondöteninizin cildinizden kaymasına ve makyajınızın sabitlenmemesine yol açar. İçeriğinde mineralli yağ bulunan ürünler cilt tarafından kolay emilmez ve makyaj uygulamasında problem yaşamanıza neden olur. Bazı durumlarda da yalnızca daha kaliteli bir fondöten kullanmanız gerekir.
11 5