NOLİNA DİĞER BİR ADIYLA PONYTAİL PALM 

Bu çiçek yurt dışında ponytail palm olarak adlandırılmaktadır. Yapı marketlerin bitki reyonlarında ise nolina ismiyle bulabilirsiniz. Bu çiçek az su isteyen bitkilerin başında geliyor. Nolina suyu soğan kısmında hapsedebildiği için uzun süre sulamaya ihtiyaç duymayan bir bitkidir. Bu bitkinin sulama zamanını saptama istiyorsanız çiçeklerin yapraklarını kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Çiçeklerin yaprakları kahverengileşmeye başladıysa çok susuz kalmış demektir. Eğer sararmaya başladıysa da çok sulamışsınız demektedir. 

6 2

KURDELE ÇİÇEĞİ 

Bir diğer çiçek ise kurdele çiçeği olarakta bilinen kurdele bitkisidir. Bitkiler arasında bakımı en kolay olan bitkilerden biridir. Bu bitkinin susuzluğa tolerasnı oldukça yüksektir. Bu bitkiyi banyonuza bile koyabilirsiniz. Öyle ki bu bitki nemden bile su kapabiliyor. Ekstra sulanmaya ihtiyacı olmayan bu bitki en kolay bakılabilen çiçekler arasında yer alıyor. 

6 3

SUKULENT 

Son zamanların en popüler bitkilerinden biri de sukulenttir. Genellikle doğum günü kutlamalarında ya da nişanlarda özel hediye olarak tercih edilen bu çiçekte susuzluğa dayanabilen diğerçiçeklerden biridir. Sukulent çöl bitkisi olarak biliniyor. Dolayısıyla susuzluğa dayanması da oldukça normal. 

6 4

KAUÇUK AĞACI 

Kaucuk ağacı ya da kauçuk bitkisi olarak bulabileceğiniz bu bitkinin susuzluğa karşı çok iyi bir dayanma gücü bulunuyor. Bu bitkiyi ayda bir kez bile sulamanız yaşaması için yeterli olacaktır. . Kışın aylarca susuz yaşayabildiği söylenen bitkinin susuz kaldığını anlamanızın yoluysa yine yapraklarından geçiyor. Eğer minik ağacınız yapraklarını dökmeye başlarsa hemen sulamanız gerekiyor.

6 5