KURDELE ÇİÇEĞİ 

Bir diğer çiçek ise kurdele çiçeği olarakta bilinen kurdele bitkisidir. Bitkiler arasında bakımı en kolay olan bitkilerden biridir. Bu bitkinin susuzluğa tolerasnı oldukça yüksektir. Bu bitkiyi banyonuza bile koyabilirsiniz. Öyle ki bu bitki nemden bile su kapabiliyor. Ekstra sulanmaya ihtiyacı olmayan bu bitki en kolay bakılabilen çiçekler arasında yer alıyor. 

6 3

SUKULENT 

Son zamanların en popüler bitkilerinden biri de sukulenttir. Genellikle doğum günü kutlamalarında ya da nişanlarda özel hediye olarak tercih edilen bu çiçekte susuzluğa dayanabilen diğerçiçeklerden biridir. Sukulent çöl bitkisi olarak biliniyor. Dolayısıyla susuzluğa dayanması da oldukça normal. 

6 4

KAUÇUK AĞACI 

Kaucuk ağacı ya da kauçuk bitkisi olarak bulabileceğiniz bu bitkinin susuzluğa karşı çok iyi bir dayanma gücü bulunuyor. Bu bitkiyi ayda bir kez bile sulamanız yaşaması için yeterli olacaktır. . Kışın aylarca susuz yaşayabildiği söylenen bitkinin susuz kaldığını anlamanızın yoluysa yine yapraklarından geçiyor. Eğer minik ağacınız yapraklarını dökmeye başlarsa hemen sulamanız gerekiyor.

6 5

PAŞA KILICI 

Evlerden en çok yetiştirilen bitkilerden biri de kılıç çiçeğidir. Bu çiçeği annenizden anneannenizden en olmadı komşularınızdan mutlaka duymuşsunuzdur. Bu denli çok yetiştiriliyor olmasının nedenlerinden biri de bakımının kolay olması. Özellikle kış aylarında çok az sulanmaya ihtiyaç duyan paşa kılıcı, çok sulandığında kökünde çürümeler meydana gelebilir, bu yüzden dikkat etmenizi öneriyoruz. 

6 6