Efsaneye göre kırmızı ve işlenmiş et yemek bağırsak kanserine neden oluyor. Bu nedenle eti tüketmememiz gerekiyor. Ama iş gerçek hayatta böyle değil. Günlük hayatta sıklıkla tükkettiğimiz et  tam bir protein deposudur. Kırmızı et işlenmiş olsa bile tam anlamıyla bir işlemden geçtiği söylenemez. Bu nedenle eti tüketmemizin bir zararı yoktur. Söylenilen efsane sadece uzun süre depodan kalan etler için geçerlidir. Ama yine de işlenmemiş et yemeyi bırakmak daha sağlıklıdır. 

7 2

Yine başka bir efsaneye göre tavuz derisi, diyet listenizden çıkarılması gereken en zararlı bileşenlerden biridir der. Fakat gerçekler hiçte öyle demiyor. Çünkü tavuk derisi kaslarımız, ciltlerimiz ve eklemlerimiz üzerinde büyük etkiye sahip olan bir kolajen (protein) kaynağıdır

7 3

Balın içerisinde bulunan bir madde dolayısıyla balı ısıtmanın doğru olmayacağı düşünülür. Balın içerisinde bulunan  hidroksimetilfurfural yüzünden balı pişirmenin doğru olmadığı söylenmektedir. Ama  HMF'nin insanlar için tehlikeli olduğunu gösteren hiçbir çalışma yoktur.

7 4

Mayonez hakkında da yine bir efsane vardır. O da kilo vermek isteyenlerin asla mayonez yememesi konusudur. Mayonez kilo vermek isteyenlerin düşmanıymış gibi gösterilmektedir. Ama aslında bu durum tam olarak öyle değildir. Evet mayonez çok falza yağ içermektedir. Ama bunun yerini herhangi bir yağ ile değiştirmekte çok akıllıca bir iş değildir. Çünkü mayonezde var olan yağ miktarı % 50-80 iken yağlarda %95-99 arasındadır. Eğer bırakacaksanız ikisini birden bırakmanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü görüldüğü üzere normal yağlarda bulunan yağ miktarı mayonezinkinden daha fazladır. 

7 5