SİVİLCE İZLERİNİ YOK EDİYOR

Greyfurt, antioksidan özelliği olan bir meyvedir. Bu nedenle ciltte bulunan akne ve sivilce kusurlarını tedavi etmektedir. Özellikle sivilce izleri problemi yaşayan kişiler için önerilmektedir. Cilt tarafından emildiğinde 72 saat kadar uzun bir süre ciltte kalabilmektedir. 

6 3

DİŞ ETİ KANAMALARINI TEDAVİ ETMEKTEDİR 

Greyfurt içerdiği C vitamini ile diş eti kanamaları olan kişilerin bu sorununu da tedavi etmektedir. Ayını zamanda bağışıklık sistemini kuvvetlendiren greyfurt, kabızlığa karşı da iyi gelmektedir. 

6 4

NİKOTİN İHTİYACINI AZALTMAKTADIR 

Sigara bağımlısı olanlar için birebir bir meyvedir. Nikotin ihtiyacını azaltarak, nikotinin vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Özellikle günde 1 tane greyfurt yenilmesi kalp hastalıklarını azaltmaktadır. 

6 5

BAZI İLAÇLARLA TÜKETİLDİĞİNDE ZEHİRLİYOR 

Greyfurt yerken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta bulunuyor. Bazı ilaçları kullanan hastaların özellikle dikkatli olması gerekiyor. Çünkü greyfurt, karaciğerimizde bulunan sitokrom p450 denilen bir enzimi baskılıyor. Sitokrom p450, karaciğerimizde ve bağırsağımızda, dışarıdan aldığımız ilaçları metabolize eder ve bu ilaçları zararsız hale dönüştürerek vücudumuzdan atar. Bu enzim baskılanıp çalışmayınca ilaçlar metabolize edilmediği için vücutta birikerek zehirleyici etki yapar. Özellikle kolesterol ilaçlarında, alerji ilaçlarında, HIV tedavisinde kullanılan ilaçlarda, bazı antidepresanlar ve antihipertansifleri kullananların bu konuda dikkatli olmalarında fayda var. 

6 6