Liçi meyvesi mükemmel bir C vitamini deposu. Görünümü ile oldukça estetik duran tropikal meyve ortalama 100 gram meyvenin 70 gramını C vitamini oluşturuyor. Aynı zamanda A ve B6 vitaminleri ile selenyum, fosfor, bakır, magnezyum ve kolin mineralleri bakımından da oldukça zengin. Liçi meyvesi içerisinde bir de farklı olarak zeytinyağının içerisinde bulunan oleik asit bulunuyor. Bu asit özellikle metabolizmayı hızlandırmada oldukça etkili. 

8 2

Liçi meyvesinin C vitamini bakımından oldukça zengin olduğunu söylemiştik. Bu sayede liçi meyvesi tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve hastalıklara karşı direnç sağlıyor. Özellikle çocuklarda bağışıklık sistemini düzene sokuyor ve grip, soğuk algınlığı gibi bir çok hastalığa karşı faydaları biliniyor.

8 3

FAYDALARI NELER?

Kötü kolesterolü düşürüyor, iyi kolesterolün artmasına yardımcı oluyor. Cildi gençleştirir. Parlak ve canlı bir görünüme kavuşturuyor. Vücudun eloktrolit düzeyini dengeler.

8 4

Metabolizmayı hızlandırır. Lifli bir yapıya sahiptir. Bu sayede tok tutar ve kilo vermeye yardımcıdır. Kalp krizi riskini önlüyor. İçerisinde bol miktarda bulunan fiber oranı sayesinde kilo vermede yardımcı bir meyve.

8 5