BİTTER ÇİKOLATA

Anti-aging programına girip aynı zamanda çikolata da yiyebilirsiniz. Dengeli bir diyette orta miktarda çikolata güncel 2015-2020 arası diyet rehberlerinde tüketilmesi önerilen ürünler arasında yer alıyor. Burada dikkat edilmesi gereken orta düzeyde tüketmek çünkü çikolata kalori olarak yoğundur ve miktarı aşırı kalori alımıyla sonuçlanabilir. Özellikle %70-90 kakao içeren, az miktarda bitter çikolata tüketilebilir.

12 3

KEMİK SUYU

Kemik suyunda bulunan kalsiyum, magnezyum, fosfor, silikon, sülfür gibi mineraller emilime hazır halde bulunurlar. Kemik sağlığı için olmazsa olmazlardır. Kemik sağlığının iyi olması anti-aging için önemli bir şarttır. Kemik suyunun anti-aging etkileri kıkırdak sağlığı ve kireçleme karşıtı etkileri nedeniyle kondroitin sülfat ve gllukozaminden gelir. Eklem ağrısını azaltan anti-inflamatuvar etkileri bulunmaktadır.

12 4

AVOKADO

Avokado meyvesi, içerdiği yoğun bileşenler nedeniyle anti-aging etkili süper besinlerin başında gelir. Fitokimyasal bileşiminin kanser ile savaşan doğal maddeler içerdiği düşünülmektedir. Sağlık ve gençlik etkileri oluşturan, damarları koruyan tekli doymamış yağ asitlerince ve antioksidanlarca zengindir.

12 5

MACA KÖKÜ

Yaşlandıkça cinsiyet hormonlarının seviyesi azalır. Maca kökü bu hormonal azalmayı önleyerek anti-aging etki gösterir. Östrojen, progesteron ve testesteron hormonlarını dengeye veya normale getirir. Bu anlamda seksüel disfonksiyon, kısırlık, osteoporoz ve menapoz belirtileriyle savaşır.

12 6