1. Önemli bir toplantı gününe uyandığınızda, aç olarak toplantıya katılmanız bir risk unsurudur. Hafif, kaliteli kahvaltı yapmaya ihtiyacımız var. Tercihen 100-300 kcal.’yi geçmeyen yağ, protein ve az miktarda yüksek lifli karbonhidrat içeren bir kahvaltı planlayabilirsiniz. Pratikçe hazırlanması mümkün olan veya hazır satılan makul seçenekler de mevcut.

12 2

2.İçeceğiniz kahveyi ise az sütlü olmasına dikkat edin. Süt, kahvedeki kafeinin performans yükseltici etkisinin daha uzun zamana yayılmasını sağlar. Eğer toplantıya zaten çok gergin girdiyseniz, kahve kesinlikle ilk içeceğiniz olmamalıdır. Zaten sinir sisteminin uyarılmış olduğu bu durumda; sert ve sade kahve içmek; odaklanma güçlüğü, ekstra gerilim ve tahammülsüzlüğe neden olabilir. Sakin ve soğukkanlı olma, düşünerek konuşma gibi ihtiyaçlarınız olacaktır. Yorgun hissetmeye yakın, sütlü kahve alın. Saatler ilerleyip, yorgunluğa ve performansın düşüşüne dair ipuçlarını kaçırdıysanız, bu kez sade kahve de olabilir.

12 3

3.Geleneksel toplantı ikramı olan kuru pastalara elinizin takılıp durması, aç kalmaya devam etmenizden daha kötü olabilir… Fazla yoğun yağ ve karbonhidrat içeren bu ikramlar sonrasında, kan şekeriniz ve/veya kan kolesterol seviyeniz yükselebilir. Bu yükseliş, zihinsel bulanıklık, bedensel uyuşukluk ve rehavet yapabilir.

12 4

4.İkram edilenin dışında bir şey taşımak tuhaf, ayıp, dikkat çekici ve rahatsızlık verici değildir. Aksine bedeninize, kendinize ve sağlığınıza duyduğunuz önemi gösterir ve bu saygı uyandırıcıdır. Toplantı uzunluğuna göre 10-30 adet fındık fıstık badem kaju gibi kuruyemişler kullanılabilir. Her 5 adede karşılık 1 bütün ceviz ile yer değiştirebilirsiniz. Çiğ olduğunda şekersiz sıcak içeceklerle alındığında sizi iyi gelecek kaliteli bir ara öğündür.

12 5