Baharatları sık sık ve az alın Uzun süre saklanan baharatların hem kokusu azalır, aynı zamanda tadı da bozulabilir. Kavanozlarda saklasanız bile aynı sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden baharat alırken ihtiyacınız kadar almaya dikkat edin. Az ve sık sık alın.
9 2
Kesme tahtası Soğan ve sarımsak gibi kokulu besinler ile et ve sebze kestiğiniz kesme tahtası birbirinden farklı olsun. Yiyecek kokularının birbirine geçmesini ve bakterilenmeyi önlemiş olursunuz.
9 3
Soğan seçimi Soğanların hepsi aynı büyüklükte olmuyor, kimi büyük kimileri ise küçük oluyor. Küçük soğan seçerseniz fazla soğandan dolayı mide yakan bir yemek yapmaktan kaçınmış olursunuz ya da fazla gelen soğanı saklama derdinden kurtulursunuz.
9 4
Pişen yemeği kontrol Yemek pişme süresi için zamanlayıcı kullansanız bile mutlaka ara ara kontrol edin. Tencere yemeklerinde eğer ısıyı iyi ayarlayamadıysanız ya da yaptığınız yemeğe uygun bir pişirme aletiniz yoksa dibi tutabilir, yanabilir, taşma olabilir. Eğer karıştırabileceğiniz bir yemekse mutlaka karıştırın. Yemeğinizi pişirme sırasında tamamen terk etmeyin.
9 5