Alnınızdaki kırışıklıklar aslında ciddi bir kalp damar hastalığı işareti olabilir. Hele ki yaşınız gençse. Münih'teki Avrupa Kardiyoloji Derneği Kongresi'nde sunulan araştırma sonuçlarına göre, alın ve kaş arasındaki derin kırışıklıklar ölümle sonuçlanabilecek kardiyovasküler sistem hastalıklarının bir belirtisi.

6 2

Araştırmalara göre derin çatlak ve kırışıklıkların nedeni atardamar sertleşmesi ve damarlardaki plak birimi olabilir. Vücudun farklı bölgelerinde kalp damar hastalığı belirtisi olmamasına karşın alındaki kan damarlarının daha küçük olması plak birikiminin ilk görüldüğü yer olabiliyor.

6 3

Çalışmada, tamamı sağlıklı görünen 32, 42, 52 ve 62 yaşlarında 3 bin 200 yetişkin incelendi. Alındaki kırışıklıkların sayısına ve derinliğine bağlı olarak hastalık riskini puanlayan hekimler hastalara 0'dan 3'e puanlar verdi. Sıfır alanlar hastalık riski düşük, üç alanlar ise yüksek risk grubunda sayıldı. 

6 4

233 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Puanlama sonrası katılımların sağlık gelişimleri 20 yıl boyunca incelendi. Süre boyunca 233 kişi kalp damar hastalıklarına bağlı olarak yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin yüzde 15.2'si çok kırışık, yüzde 6.6'sı kırışık, yüzde 2.1'i de kırışıksız çıktı. Araştırma sonuçlarına göre, kırışıklık sahibi insanların karp damar hastalığından ölme riskinin daha yüksek olduğunu gösterdi. 

6 5