Ellerinizi yıkayın El yıkamak, gribi önlemek için (Salmonella, E.coli gibi bakterileri de) yapılması gereken ilk şeydir. Eller, en fazla bakteri barındıran organdır. Eller yoluyla taşınan bakteriler soğuk algınlığı gibi basit hastalıklardan, hepatit A gibi öldürücü birçok hastalığın gelişimine neden olabilir. Bu nedenle el hijyeni çok önemli ve gerekli.
6 3
C vitamini ve çinko C vitamini ve çinkonun gribi önlemedeki yeri hala tartışılsa da, bazı çalışmalar özellikle aşırı stres altındaki kişilere C vitamininin yardımcı olduğunu ve çinkonun da virüslerin çoğalmasını engellediğini gösteriyor. Ağızda emilen iyonik çinko pastilleri soğuk algınlığı tedavisinde çok yararlıdır hatta hastalık süresini kısalttığı bilinmektedir.
6 4
Sarımsak Sarımsak, bağışıklığı sağlamlaştıran ve inflamasyonla mücadele eden antioksidant açısından zengin bir besindir. Bu da sarımsağın günlük hastalıklara karşı savunmayı arttırdığını ve yüksek olasılıkla kanseri geciktirmeye yardımcı olduğunu ve kalp sağlığını güçlendirdiğini gösterir. Sarımsağın içerisinde bol miktarda A, B ve C vitamini bulunur.
6 5
Soğuğa yakın ılık duş alın Uzmanlara göre soğuk duş; migreni hafifletir, dolaşım sistemine yardımcı olur ve ağrıları azaltır. Soğuk duşun nezle ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etki sunduğu iddia edilir. Vücudun soğuk duş sonrası kendini ısıtmak istemesinden dolayı metabolizma hızı artar. Bu durum da bağışıklık sistemini harekete geçirir. Bu yüzden düzenli olarak soğuk duş alanlarda nezle, grip ve hatta bazı kanser türleri riskinin azaldığı iddia edilir. Kaynak: Acıbadem/Hayat
6 6