Gözlere iyi geliyor Balkabağı ve çekirdeğinde bulunan A ve E vitaminleri sayesinde özellikle göz sağlığında etkili. Bir su bardağı pişmiş balkabağında 11,7 mg, bir su bardağı pişmiş havuçta ise 6,6 mg Alfa karoten bulunuyor. Balkabağında bulunan beta karoten sayesinde kalp hastalıklarında ve hiperlipidemi (kanda çeşitli yağların yüksekliği) vakalarında kötü kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Bağışıklığı güçlendiriyor Vücudu mikroplardan korur, bağışıklığın güçlenmesinde oldukça etkili. Balkabağı demir, potasyum, kalsiyum, fosfor gibi önemli minarelleri de içeriğinde barındırır. Bu sayede sağlıklı kemik gelişmesi ve kansızlığa karşı da önemli rol oynuyor. Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücudun dirençli olmasını sağlar.
6 2
Prostat problemlerinin baş düşmanı Hem Alfa hem de beta karoten miktarı hiçbir sebzede olmadığı kadar balkabağında yüksek miktarda bulunuyor. Karoten içeriği yüksek besinlerle beslenmenin kanserle savaşmada etkili. Özellikle mide, prostat ve lenfomalara karşı karotenlerin koruyucu olduğu düşünülüyor. Balkabağının çekirdeğinden elde edilen ‘kabak çekirdeği ekstresi’ prostat sağlığı için gerekli mineralleri içeriğinde barındırıyor. Erkeklerde sıklıkla görülen prostat problemlerinde, prostat büyümesini engellemek için kullanılıyor.
6 3
Deri ve hücre yapısını yeniliyor Ayrıca idrar akışını artırıcı etkisi ile mesaneyi uyarıp, idrar yapma zorluğunu ortadan kaldırıyor. İdrar söktürücü özelliği sayesinde vücuttan toksinlerin atılmasında yardımcıdır. İçeriğinde bulunan A vitamini sayesinde deri ve hücre yapısının yenilenmesinde etkili. Balkabağı, içeriğinde bulunan çinko sayesinde ise saçların güçlenmesini ve dökülmesini önler.
6 4
Güzelliğin sırrı balkabağında Pişmiş Balkabağını püre haline getirip içine biraz bal ve biraz süt ekleyerek macun şekline getirin. Yüzünüze sürerek 15 dakika bekletin. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineral sayesinde cildin yenilenmesine ve nem kazanmasına yardımcı olacak.
6 5