Kahvaltılık gevrek ve süt ikilisi midenizden şikayet etmenizin sebebi olabilir!

Hem süt hem de kahvaltılık gevrekte karbonhidrat bulunuyor. Bu yiyecekler gibi çabuk sindirilen karbonhidratlar kan şekerinin hemen yükselmesine ve ardından hızlıca düşmesine neden oluyor.

Hızlı sindirilen yiyecekler yerine daha yavaş sindirilen seçenekleri tercih edin. Sabah öğünlerinize bir parça yağ ve protein ekleyebilirsiniz.

Mısır gevreğinizi yağsız yoğurt ve bir avuç bademle yiyerek bunu yapabilirsiniz!
12 4

Domates çorbası, kaşar rendesi ve ekmek! Ağzınızı sulandırmaya yeten bu 3'lü pek sağlıklı bir seçim değil.

Özellikle de hazır paketlerden yapılan çorbalarda oldukça fazla miktarda şeker bulunuyor çünkü bu yiyeceklerin içerisine mısır şurubu eklenebiliyor. Çorbanın üzerine rendelenen peynir ve yanında yenen kızarmış ekmekler ise oldukça az miktarda protein sağlarken yağ ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin.

Domates çorbasını kendiniz yaparak tuzunu ve şekerini ayarlayabilirsiniz. Ekmek tercihinizi ise tam tahıllı olanlardan seçin.
12 5

Romantik bir gecede şarap ve tatlı ikilisinden uzak durabilir misiniz?

Akşamları içtiğiniz şarabı bir fincan çay ya da kahveyle değiştirin. Şarabı ancak akşam yemeğiyle birlikte tükettiğiniz zaman faydalı oluyor. Kan şekeri seviyeleriyle oynayan alkol, insülin seviyesini de yükseltiyor ve bu da tatlıdan aldığınız şekerin yağa dönüşmesine sebep oluyor.

Şarap içerken düşük glisemik endeksli yiyecekler tercih edebilirsiniz.
12 6

Yemek dünyasının en ayrılmaz ikilisi tabii ki hamburger ve patates kızartması! Bu Amerikan yemeği çok lezzetli olmasına karşılık ciddi sonuçlar doğurabiliyor.

Bu yiyeceklerdeki koruyucu maddeler ve fazla pişmiş yağ, kömür benzeri bir şeye dönüşüyor. Kızarmış patatesler ise hücrelerin iltihaplanmasına neden olan ve hücreleri öldüren sitokin adlı bir madde üretiyor. Bu ikisi birleştiğinde ise uzun süreli metabolik sendrom ve yoğun yaşlanma belirtileriyle karşılaşıyoruz.

Hamburger patates yerine sebzeli burger ve salatalık turşusu tercih edebilirsiniz.
12 7