VÜCUDUNUZUN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE ŞİŞKİNLİK VARSA

Böbrekler, vücudumuza fazla gelen suyu vücudumuzdan uzaklaştırma konusunda da tam bir uzmandır. Dolayısıyla herhangi bir rahatsızlık oluştuğunda vücudunuz fazla suyu atamayabilir, bu da bir süre sonra vücutta ödem ve şişkinlik gibi sorunlar oluşmasına neden olabilir. Eğer siz de el ve ayaklarınız başta olmak üzere vücudunuzu çeşitli yerlerinde şişkinliklere rastlıyor, vücudunuzun çok su topladığını düşünüyorsanız konunun uzmanı doktorlara danışabilirsiniz.


8 2

KENDİNİZİ YORGUN HİSSEDİYORSANIZ VE SÜREKLİ ÜŞÜYORSANIZ...

Böbrek rahatsızlıkları eritropoetin adı verilen hormonun yeterince salgılanmamasına neden olabiliyor. Bu hormon, kana oksijen taşıyan kan hücrelerinin üremesinde önemli bir etki oluşturduğundan eksikliği durumunda ortaya kansızlığa dek varabilen sorunlar çıkabiliyor. Bu da insanın kendini yorgun, bitkin ve halsiz hissetmesine neden oluyor. Aynı şekilde böbrek rahatsızlığı kansızlığa neden olabilecek boyutlardaysa bu durumun belirtisi de üşüme olarak karşınıza çıkabilir. Şu sıralar her zamankinden çok daha fazla üşüyorsanız bunun nedenlerinden biri de böbrek rahatsızlığı olabilir, aman diyelim.


8 3

CİLDİNİZ KAŞINIYORSA

Sağlıklı böbrekler vücudumuzdaki fazla suyu ve atıkları uzaklaştırma konusunda en etkili organlarımızdır. Dolayısıyla herhangi bir sorun yaşandığında böbrekler bu görevlerini her zamanki gibi yerine getiremez ve vücudumuzdaki mineral ve besin dengesi bozulur. Hal böyle olunca bu durum cilt sağlığımızı da olumsuz etkiler ve ciltte kaşıntılar, dökülmeler gibi sorunlar baş gösterebilir.


8 4

İŞTAH KAYBI VE MİDE BULANTISI VARSA

Son zamanlarda nedensizce iştah kaybı, bulantı ya da kusma gibi durumlar yaşıyor ya da ağzınızda metalik bir tat hissediyorsanız... Böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışmaması halinde kanda atık maddeler biriktiği için bu maddeler nedeniyle ağızda metalik tatlar hissedilmeye başlanabilir, hatta amonyak kokusu alınabilir. Aynı şekilde bu durum mide bulantısı, kusma ve iştahsızlık gibi sorunlar olarak da kendini gösterebilir. Biriken atık maddeler nedeniyle zaman içinde daha tahammülsüz bir hale gelen mide, gelen besinleri bile kabul etmek istemeyebilir. Kısacası eğer bulantı, kusma, iştah kaybı ya da farklı tatlar alma gibi sorunlar yaşıyorsanız bu durum böbrek hastalığı belirtilerinden kabul edilebilir. Bu nedenle hiç vakit kaybetmeden doktorunuzun yolunu tutmanız ve gerekli ölçümleri yaptırmanız doğru olacaktır, biz yeniden söylemiş olalım. 


8 5