SOĞAN SUYU

Soğan allisin maddesi bakımından oldukça güçlü bir besindir. Soğan hepinizinde bildiği gibi antibiyotik etki göstermektedir. Bu özelliği sayesinde vücuttaki toksinleri kısa sürede atmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca içerdiği sülfür balgam söktürücüdür. Günde 1 bardak soğan suyu içmeniz boğazlarınızdaki enfeksiyonu kısa süre içerisinde geçmesini sağlayacaktır. 

5 2

AYVA VE LİMON 

Ayva ve limon da yine boğaz enfeksiyonlarına iyi gelen besinler arasında yer alamaktadır. Yapmanız gereken tek şey ayva ve limonu blendırdan geçirip, süzdükten sonra üzerine su ile ılıklaştırılan balı dökmeniz olacaktır.  Ayva ve limon içerdikleri C vitamini sayesinde oluşan enfeksiyonlu virüsleri azaltmaya yardımcı olmaktadır.

5 3

BALLI PAPATYA ÇAYI

Boğazlardaki tahribatı önleyecek bir başka besin ise papatya çayıdır. Ballı papatya çayı, kuru öksürük için oldukça fayda sağlamaktadır.  Bu karışımı her gün ara öğünlerde ve akşam yemeklerinden sonra tüketebilirsiniz. 

5 4

PREBİYOTİKLİ BESİNLER

Prebiyotik içeren besinlerden olan turşu ve kefir, boğaz enfeksiyonlarına birebir fayda sağlayan besinlerdendir. Bu besinleri günlük beslenme rutinine ekleyerek hastalıklara karşı boğaz sağlığınızı koruyabilirsiniz. 

5 5