Diş bakımında doğru bilinen 20 yanlış!

Ağız ve diş sağlığı konusunda topluma yerleşmiş birçok yanlış inanış, diş hastalıklarına hatta diş kayıplarına yol açıyor. İşte ağız ve diş sağlığı hakkında 20 yanlış inanış.

Ağız ve diş sağlığını korumak adına, doğru sanılan 20 önemli yanlış inanış hakkında Medikal Park Hastanesi uzmanlarının verdiği bilgiler. Sert diş fırçası daha iyi temizler İyi temizlemek fırçanın sertliğiyle değil, fırçalama tekniğiyle ilgili. Orta sertlikte diş fırçaları kullanılmalı. Çok sert fırçalar dişleri aşındırabilir. Çok yumuşak fırçalar ise dişleri temizlemeyebilir. Dişleri sert fırçalamak dişleri temizlemek yerine, 'fırça çürüğü' denilen aşınmalara neden olur. Dişlerin mine tabakası aşındığı için, alttaki sarı tabaka ortaya çıkar ve dişler daha sarı görünür. Ayrıca sert fırçalamak, dişlerde hassasiyete ve diş eti çekilmesine neden olur.
20 1
Diş macununu fazla kullanmak dişleri çizer Dişlerin mine tabakasının çizilmesi macunun miktarıyla ilgili değildir. Kullanılan macunun granüllerinin büyük olmasıyla ilgilidir. Bu nedenle granülleri büyük olan macunlar uzun süre kullanılmamalı. Fırçanın üzerine konulan macunun miktarı ise 'mercimek tanesi' büyüklüğünde olmalı.
20 2
Karbonat ve tuz dişleri beyazlatır Bu maddeler iri granüllü olduğu için dişin mine tabakalarını çizer ve aşındırır. Dişin parlaklığı gider Yediğimiz, içtiğimiz besinlerle dişler daha kısa zamanda sararmaya başlar.
20 3
Sarı dişler daha sağlamdır Dişin rengi, dişin sağlam olup olmamasında bir ölçü değildir.
20 4