Muhakkak var; sadece stresten kaçınmak için, öncelikle strese neden olan faktörleri bilmek ve buna göre yaşamak gerekiyor.
9 2
Yapılan araştırmalar, bir gün içinde stres seviyemizin yükseldiği bazı saatleri nedenleriyle birlikte net bir şekilde söylüyor. İşte mutlaka bilmeniz gereken; günün en stresli 5 saati!
9 3
1- Alarm Sesi Japon araştırmacılar, insanı mutsuz bir şekilde uyandıran bir sesin; stres yarattığını, kalp atış hızını ve kan basıncını 2 ile 3 kat arttırdığını ortaya koyuyor. Hatta alarm sesiyle yaşanan bu ani sarsıntı, yaşlı insanlarda veya kalp problemine yatkın olanlarda; kalp krizi riskini bile arttırabiliyor. Bu nedenle sizi strese sokan alarm sesi yerine; odayı yavaş yavaş aydınlatarak sizi uyandıran bir uyandırma ışığı tercih edebilirsiniz. Ya da kendi kendinize uyandığınızı biliyorsanız; hiç alarm kurmadan uykuya dalabilirsiniz. Araştırmalar, gençlerin yüzde 71'inin; yaşlı insanlarınsa yüzde 90'ın kendi kendilerini uyandırabildiğini söylüyor.
9 4
2- Sabah Telaşı Sabah telaşı derken, sadece işe gitmekten bahsetmiyoruz. Sadece her şeyi aynı anda yapmaya çalışarak evden çıkmak için acele ettiğiniz saatlerden söz ediyoruz. Bir düşünsenize, ne kadar çoklar değil mi? Telefonumu aldım mı? Fişleri kontrol ettim mi? Sular kapalı mı?... Bitmeyen bu sorular, bedenimizde ciddi bir stres tepkisi yaratıyor. Bu telaşı yaşamamak için sabahları sizi sakinleştiren bir kahvaltı yapın. Yapılan araştırmalar, sabahları yoğurt yiyen kişilerin daha az stres ve endişe yaşadığını ortaya koyuyor. Çünkü yoğurtta bulunan yararlı bakteriler, ruh halinizi yöneten sinir hücrelerini düzenliyor.
9 5