Çocuğunuz varsa, çalışıyorsanız, okula gidiyorsanız uyku size lüks görünebilir. Fakat bilmelisiniz ki uyku vücudunuz için çok şey yapar. Uyku sizin tazalenip, gençleşmenizi sağlamakla kalmaz, vücudun gece kendini tamir etmesini de yardımcı olur. 7 - 9 saatlik gece uykusu sizi soğuk algınlığı, grip ve diğer hastalıkların riskinden korur, bağışıklığınızı güçlendirir.
8 2
İşlenmiş gıdaları hazırlayıp yemek oldukça rahattır. Eğer sadece kalori bakımından düşünüp, diyet pakatlenmiş ürünleri tüketiyorsanız, sağlıklı bir şey yaptığınızı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz demektir. İşlenmiş gıdalar adeta sodyum yuvası. Eğer gün içinde işlenmiş gıdalardan çok tüketiyorsanız sodyum alımınız oldukça yüksek oluyor demektir. Unutmayın, vücuda çok fazla sodyum alımı su tutmanıza, kan basıncınızın yükselmesine yol açtığı gibi diğer sağlık sorunlarını da tetikler.
8 3
Su da çayın, sodanın ve meyve sularının lezzeti yok ama vücudunuzun her gün ona ihtiyacı var. Günde 6-8 bardak su içmek kilo vermenize yardımcı olur ama tek faydası bu değil… Vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluşur. Bü yüzden düzenli içeceğiniz su organlarınızın işlevlerini düzgün yapmalarını sağlar. Aynı zamanda düzenlü su içmek zihinsel belirsizlikleri ortadan kaldırır, baş ağrısını azaltır ve beyin fonksiyonlarını arttırır.
8 4
Eğer arabanız varsa bir yere yürüyerek ya da bisiklete binerek gitme fikri size biraz yabancı gelebilir. Oysa yürüseniz, vücudunuz için çok sağlıklı birşey yapmış olursunuz. Arabanızdan kendinizi biraz mahrum bırakarak obeziteyle mücadele edebilir, bağışıklık sisteminizi iyileştirir, kalp hastalıp ve kanser gibi hastalıkların riskini azaltabilirsiniz. Ayrıca düzenli yürüyerek birçok romatizmalı hastalıktan oluşan ağrıyı azaltabilirsiniz…
8 5