Korkular “Organlara olumsuz etki eden duygulardan biri de korku. Aşırı korku, böbrekler üzerinde büzülme etkisi yaratarak ve işleyişini etkiler. Böbreklerin işleyişindeki bir olumsuzluk ise yine daha fazla korku duygusu olarak kişiye geri döner. Kişi organlarındaki zayıflama sonucunda daha çok korku hissedebilir. Bir şeyi dert etmek, takıntı yapmak ise en çok mide-bağırsak sistemini vuruyor. Dalgınlık, aşırı düşünce, zihinsel çalışma, kaygı, endişe gibi duygular da direkt dalağı etkilemektedir.
5 3
Panik, nefret ve kırgınlık “Güzel duygular organların işleyişini pozitif yönde, kötü duygular ise negatif yönde etkileyebilir. Aşırı panik, nefret, kırgınlık, neşe gibi duygular kalp ritmi üzerinde etkiye sahip. Kaygı ve stres anında kalp ritmi artar ve vücuda daha fazla kan pompalamaya başlar. Neşeli olmak gayet güzeldir ve bu duygu normal şartlarda insana son derece faydalı. Kan dolaşımının düzgün olmasını da sağlıyor. Ancak bu duygunun aşırı olması durumunda bile kalp zarar görebilir. Bunun sebebi, yine stres hormonlarının kanda artması.”
5 4
Kötü duygulardan kurtulun! “Sağlıklı beslenerek, spor yaparak kendinize iyi baktığınız gibi, iyi duygular taşıyarak da sağlığınızı korumalısınız. Mümkün olduğunca stresten, korku, endişe vb. duygulardan uzak durun. Bir sorunu takıntı hale getirmeyerek hastalık ve rahatsızlıkları kendinizden uzak tutabilirsiniz. Hissedilen duyguların aşırılığı ve yoğunluğundan organların olumsuz etkilendiğini unutmayın.“
5 5