Hastalıkların altındaki ruhsal sebepler...

Spiritüel Danışman Tuğçe Işınsu, günlük hayatta karşılaştığımız sağlık sorunları yolu ile bedeninizin bize vermek istediği mesajlar olduğunu söylüyor. İşte hastalıkların ruhsal sebepleri...

Grip, kanser, migren, iktidarsızlık, kalp krizi, diyabet... Hastalıkların çoğu dış etkilerden değil içimizden geliyor. Zihinsel anlamda yaşadığımız sorunlar, sadece ruhumuza değil bedenimize de zarar veriyor. ‘OL’ der ve OLUR’ isimli kitabın yazarı Spiritüel Danışman Tuğçe Işınsu, günlük hayatta karşılaştığımız sağlık sorunları yolu ile bedeninizin bize vermek istediği mesajlar olduğunu söylüyor. Tuğçe Işınsu, “Hastalık, enerjinin bozulmasıdır. Yaşamın, ruhun, enerjin artık sana bir “mesaj” vermek zorunda kalır tüm o yaşananlardan sonra ve bunu bir hastalık yolu ile yapar. Daha önce olumsuz bir şey olur, bunun sonucu kişide bir hastalık olarak sadece yansır. Şifa içinse kaynağa geri dönülmeli, aslı sebep bulunmalı. Cevap her zaman geçmişle ilgili” diyor. Işınsu’ya göre, kendinizi onaylamamış, sevmemiş, korkular içinde yaşayan, ifade edememiş, yansıtamamış biriyseniz hastalık olarak bu tıkanmış enerji size geri döner. Geçmişi bırakabilmelisiniz, bırakamıyorsanız bu size olumsuz yansır ki toplumdaki çoğu kişinin asıl sorunu da budur. İşte hastalıkların ruhsal sebepleri...
10 1
Grip: Karamsar düşünme ve inançlarda sorun yaşama. Korku. Olumsuza inanmak. Kanser: Derin acılar ve çöküşler. Uzun süre sır taşımak. Nefreti içinde tutmak. Migren – baş ağrıları: Kalma, durma, ileri gidememe… Kusursuz olma isteği, fazla kontrol, kendi üzerinde aşırı baskı yaratma. Bastırılmış öfke. Hayatın akışına güvenmeme.
10 2
İktidarsızlık: Cinsel baskı, beğenilmeme korkusu, gerginlik, suçluluk duyma. Topluma güvenmeme. Önceki partnere duyulan bastırılmış öfke. Anne-baba korkusu. AIDS ve zührevi hastalıklar: Kendini yetersiz bulmak. Kendini umutsuz hissetme. Güvenmemek. Kendinden vazgeçme, kendini onaylamama. Cinsel suçluluk duygusundan kopamama. Cezalandırılma ihtiyacı duyma. Cinsel yaşamın pis veya günah olduğuna inanma. Birisine karşı cinsel suç işlemiş olma. Suçluluk.
10 3
Alzheimer: Hayatı terk etme kararı. Hayatı olduğu gibi kabul edememek, sona geldiğini düşünmek. Çocukluğun dünyasına geri dönme eğilimi. Aşırı ilgi talep etmek. İntikam isteği ve güncel olanı reddetme. Bağımlıklar – tiryakilikler : Kendinden ve yaşamdan kaçmak. Korku. Kendini sevmemek. Bağırsak sorunları : Geçmişi bırakamama… Eski ve ihtiyaç duyulmayan şeyi atmaktan korkmak.
10 4