- Adet düzensizliği, tüylenmede artış: Yumurtalık kistleri ve böbreküstü bezi problemlerinin habercisi olabilir. - Karında mor stria (çizgilenmeler): Cushing sendromunun belirtisi. - Boyunda şişlik ve ağrı: Guatr, tiroid nodülü sorunlarında görülür.
7 2
- Çarpıntı, ellerde titreme: Hipoglisemi ve tiroidin bezinin fazla çalışmasının belirtisi olabilir. - Aşırı terleme: Tiroidin fazla çalışması böbreküstü bezi hastalıkları ve şeker düşmesinin belirtisi olabilir. - Kilo kaybı: Şeker hastalığı, tiroidin fazla çalışmasının belirtisi olabilir.
7 3
- Vücut ağrısı: Paratiroid bezi ve D vitamin eksikliği nedeniyle oluşabilir. - Kemik erimesi, kemiklerde kırılma: Osteoporoz hastalığı belirtisi. - Çenede büyüme: Akromegalinin belirtisi olabilir. - Göğüslerden süt gelmesi: Prolaktinomanın nedeniyle görülebilir.
7 4
- İktidarsızlık: Testosteron hormon eksikliği, prolaktin fazlalığı, tiroid bezi ile ilgili sorunları işaret edebilir. - Büyüme gelişme geriliği: Bunun sebebi hormon eksiklikleri, vitamin ve demir eksikliği olabilir. - Erkeklerde sakal çıkmaması: Erkeklik hormonu eksikliğine bağlı gelişebilir.
7 5