Sindirim sistemiyle ilgili bilinmesi gerekenlerden birisi de yiyecekleri ileriye doğru iten bir yol olması. Kas büzülmelerinin yarattığı dalgalar, içeriği (yiyeceği) peristalsiz olarak adlandırılan bir süreçle devamlı olarak aşağıya doğru iter. Yediklerinizin sindirim yolu boyunca hareketine ilaveten, bu kasılıp-gevşemeler; yiyeceğin sıvı ve diğer sindirim öz sularıyla karışmasına ve kimüs olarak bilinen vıcık vıcık bir karışım haline gelmesine yardımcı olur.
8 2
Karın guruldaması bu sürecin bir sonucudur. Bu katı ve sıvı kimüs içeriğin hareketi gaz ve hava üretir. Bu bileşimler itildikçe ve emilimi kolaylaşacak parçalara ayrıldıkça, hava baloncukları ve gaz çıkışı olur ve bu da bir ses oluşturur, duyduğumuz ses de bu sestir.
8 3
Karın guruldaması yalnızca aç olduğunuzda değil, herhangi bir zamanda da olabilir. Fakat midenizde ve ince bağırsağınızda yiyecek varsa, guruldama biraz daha sessiz hale gelir. Tıpkı boş bir kurutma makinesine yalnızca bir çift spor ayakkabı atmak ile spor ayakkabının yanı sıra kurutucuyu havlularla doldurmak gibidir. Spor ayakkabılar kurutucunun içerisinde sektikçe çıkardığı ses havlular tarafından bastırılır.
8 4
Fakat muhtemelen merak ediyorsunuzdur; eğer mideniz boşsa, besinleri sindirmek için başlayan kas kasılıp-gevşemeleri neden oluyor? Sebebinin açlık ve iştahla bir ilgisi yoktur. Midenizin kendisini boşaltmasından yaklaşık iki saat sonra, mideniz yerel sinirleri uyaran hormonlar salgılayarak beyninize bir mesaj gönderir. Beyniniz; bu mesajı, sindirim sisteminize peristalsiz sürecini başlatması için gönderdiği bir sinyal ile yanıtlar.
8 5