Kereviz yemeğini sevmeyenlerin salata, çorba, buharda pişmiş şekilde ya da suyunu sıkıp içerek tüketilebilir. Kereviz yapraklarının ayrıca ev yapımı turşularda kullanılabileceğini dile getirdi. Aynı zamanda alerjik bir besin olduğunu hatırlatarak, alerjisi olmayanlar için hafta en az iki kez kerevizin menüye dahil edilebilirsiniz.
İÇERDİĞİ APİGENİN İLE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR!
Kereviz apigenin adlı bir molekül içeriyor. Apigeninden zengin bir diyet, inflamasyonu azaltıyor ve bağışıklık sistemine destek sağlıyor. Kereviz ayrıca luteolin adlı bir flavnoid içeriyor. Bu bileşen, anti-kanserojen özelliğinin yanı sıra kanser tedavisinde kullanılan kimyasallara karşı koruyucu etki de sağlıyor. Apigenin molekülünün ayrıca nöron hücrelerin gelişmesi ve uyarılmasını artırdığını, böylelikle öğrenme ve hafıza güçlüğünde de destek olduğunu kaydetti.
Kanda yağ molekülleri arttığında oluşan hiperlipidemi durumunun ilk aşamada bir semptom göstermese de ileriki aşamalarda kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini artırmaktadır. Dr. Akkurt “Fareler üzerinde yapılan bir çalışmaya göre kerevizin yüksek yağ ile beslenen farelerin hiperlidemi oranını düşürdüğü gözlenmiştir” dedi.