Kulak çınlamasının hangi aralıklarda ve nezamanlar olduğuna dikkat edilmelidir. Kulak çınlaması aslında baklırsa kulağın kendi içerisinde barındırdığı mevcut sestir. Eğer kulağınızda işitme kaybı varsa, kulak ses üretmeye başlamaktadır. Buna çınlama denir. Aslında var olan sesi yani çınlamayı kulak değil, beynin kendisi üretmektedir. 

6 3

Kulağın etrafı hareketli kaslardan oluşmaktadır. Bunların aşırı derecede gevşemesi durumunda ya da kasılması durumunda kulakta meydana gelen mekanik bozukluklar da çınlama hissi doğurmaktadır. Yani kulak çınlamasının pek çok nedeni bulunmaktadır. 

6 4

Aynı zamanda kulağın çevresinde hareketli bir çok kas vardır. Bunların aşırı kasılması ya da gevşemesi de, mekanik bozukluklar da, sürtünmeler de çınlama hissi doğurur. Çınlamanın onlarca farklı nedeni vardır ve tedavileri de bu nedenlere göre yapılır.

6 5

En çok görülen çınlama tipi ileriki yaşlarda görülen  presbiakuzi denilen ileri yaş çınlamasıdır. Bu çınlama işitme kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle kulak çınlamasını hafife almamanızda fayda var. Kulağınızda geçmeyen bir çınlama sesi varsa bir an önce bir KBB uzmanına görünmeniz faydalı olacaktır. 

6 6