SİNDİRİM SİSTEMİNE DESTEK SAĞLAR

Chia tohumunda bulunan lifler sindirim sistemini desteklemeye yardımcı olur. Tüketildiğinde midede jelatin benzeri bir madde oluşturur, bu jel formundaki madde çözünür liflerden kaynaklanır ve bağırsaktaki probiyotiklerin gelişimini destekleyen bir probiyotik gibi çalışır. Aynı zamanda düzenli bir şekilde tuvalete çıkmayı sağlar ve kabızlığı önler.

5 2

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Chia tohumu iltihaplanmayı iyileştirir, kolesterolü düzenler ve kan basıncını düşürerek kalp sağlığı için katkıda bulunur. Düzenli olarak tüketildiğinde ateroskleroz rahatsızlığının gelişme oranı düşer. Yüksek miktarda, yağda çözünen A, D, E ve K vitaminlerini emilir hale getiren linoleik asit içerir. Ayrıca somondan daha fazla omega-3 oranına sahiptir. Omega-3 kan basıncını ve kötü kolesterolü düşürerek kalbi korumak için çalıştığı gibi beyin fonksiyonlarını da düzenlemeye yardımcı olur. 

5 3

YAŞLANMAYI GECİKTİRİR

Chia tohumunun yüksek orandaki antioksidan içeriği, serbest radikallerle mücadele ederek cilt onarımını destekler ve yaşlanma belirtilerini geciktirir. Antioksidanlar bunun dışında kanser, makula dejenerasyonu gibi rahatsızlıkları ve inflamasyonu (iltihaplanma) önlemeye yardım ederler. 

5 4

KEMİK GELİŞİMİNİ DESTEKLER

Chia tohumunun kemik gelişimi ve yoğunluğu için oldukça gerekli bir mineral olan kalsiyum bakımından zengin bir besin olması, chia tohumu ne işe yarar sorusunun en net cevabıdır. Chia tohumu özellikle de kadınlarda yaşlılığa bağlı oluşan osteoporoz ve kas kaybı gibi rahatsızlıkları önlemeye yardımcı olur. Hamilelik döneminde de bebeğin kas ve kemik gelişimi için çok önemlidir.

5 5