-Böbrek ve safra taşlarının erimesine yardımcı oluyor. -Vücuttaki şişlik ve ödemi azaltır. -Romatizma ağrılarında faydalı. -Eklem kireçlenmelerini geciktirici etkisi bulunuyor. -Sinir sistemini yenileyici gençleştirici etkisi var.
6 2
-Bağışıklığı güçlendirici. -Kansere karşı korumaya yardımcı. -Vücudu temizleyicidir. -Şekeri de düşürdüğü için şeker hastalarının dikkatli olması gerekiyor.
6 3
Hazırlanışı: - 2 litre taze sıkılmış limon suyu - 40 diş sarımsak 2 litre taze sıkılmış limon suyunu ( limon çekirdeklerinin suya karışmamasına dikkat edilmeli) koyu renkli, kapaklı bir cam kavanozun içine koyun. Soyularak havanda ezilmiş 40 diş sarımsağı limon suyuna ilave edin. Karışıma başka bir şey eklenmiyor.
6 4
Sadece limon suyu ve sarımsak konuluyor. Kavanozun kapağını kapatın. İçindeki malzemelerin birbirine karışması için hafifçe sallayın. Kavanozu koyu renkli bir folyo ile kaplayın. Işık görmeyen, ılık bir yerde (buzdolabına ya da ısıtıcıların yakınına konulmamalı), 25 gün ağzı kapalı olarak bekletin. Her gün bir iki kez çalkalayın. Limon ile sarımsak birbiriyle reaksiyona giriyor. 25 günün sonunda sarımsaklar erimiş hale gelecek.
6 5