Anksiyete bozukluklarının fiziksel belirtileri de var. Baş dönmesi, terleme, baş ağrısı, karın ağrısı, kaslarda gerilme, titreme, uykusuzluk gibi fiziksel belirtiler de görülebilir.
8 3
İlk danışmanız gereken kişi mutlaka doktorunuz olmalı. Anksiyete bozukluklarını doktor kontrolünde önleyebilir ve tedavi edebilirsiniz. Eğer bu konulara ilgi duyuyorsanız psikoloji alanında yazılmış kitapları da okuyabilirsiniz.
8 4
Anksiyete bozukluklarının üstesinden gelebileceğinizi ve tedavi edebileceğinizi bilmelisiniz. Bu hastalıkların tedavisinde doktorunuzla açık bir şekilde konuşmanız çok önemlidir. Böylece anksiyeteyle tek başınıza mücadele etmek zorunda kalmazsınız.
8 5
Eğer anksiyete bozukluğu nedeniyle sorun yaşayan bir tanıdığınız varsa kendinizi bu konuda eğitip, neler hissettiğini anlayabilirsiniz. Örneğin arkadaşınız dışarı çıkmak istemiyorsa bu sizinle görüşmek istemediği anlamına gelmez. Ona ihtiyacı olan mesafeyi verin fakat ilgilenmeyi de ihmal etmeyin. Konuşmak istemeseler bile onları aramayı ve sohbet etmeyi ihmal etmeyin.
8 6