Bizler en iyi şartlar altında gökyüzüne baktığımız zaman 2,500 yıldız görebiliriz ve bu yıldızların hemen hepsi 1,000 ışık yılından (galaksimizin çapının %1'i) daha yakın mesafededir. Yukarıdaki resimde görebildiğimiz bu kısım kırmızı yuvarlak içinde gösterilmiştir.
8 2
Galaksimizde toplam 100-400 milyar arası yıldız olduğu düşünülmektedir. Bu aralık, aynı zamanda evrenimizde var olduğu düşünülen galaksi sayısına denk gelmektedir. Bu durumda evrenimizde bulunduğu düşünülen yıldız sayısı da 10^22-10^24 olmaktadır.
8 3
Bilim insanları, evrenimizdeki bu yıldızların kaç tanesinin boyut, ısı ve parlaklık açısından Güneş'e benzediği konusunda fikir birliğine sahip değildir ancak tahminler 5%-20% aralığındadır. En düşük ihtimali tercih ederek evrenimizde 10^22 yıldız bulunduğunu ve bunların %5'inin Güneş'e benzediğini kabul etsek bile, bu, evrende 500 kentilyon Güneş benzeri yıldız bulunduğu anlamına gelir. Kafa yormaya gerek yok, bu epey büyük bir sayı...
8 4
Güneş benzeri yıldızların yörüngesinde dönen ve Dünyamızla benzer sıcaklıklara, sıvı suya ve yaşamı destekleyecek şartlara sahip olduğu düşünülen gezegenlerin sayısı bilim insanlarına göre %22-%50 aralığındadır. Yine en düşük ihtimali ele alacak olursak, bu, evrenimizde bulunan tüm yıldızların en az %1'inin yörüngesinde dönen Dünya benzeri bir gezegenin bulunduğu anlamına gelir. Bu da toplamda 100 kentilyon Dünya'ya işaret eder.
8 5