Bir adımın 10 faydası - Uykusuzluğu azaltır. - Sindirimi kolaylaştırır. - Kan basıncını düzenler. - Yorgunluk hissini engeller. - Solunum kapasitesini artırır. - Kemiklerin sertleşmesini ve kuvvetlenmesini sağlar. - Vücutta doğal keyif verici hormonların (Endorfin) salınımı sağlar. - Eklem ve kasların esnekliğini artırarak, bel ve boyun ağrılarını hafifletir. - Beyine oksijen sağlanmasını artırarak, zihinsel keskinlik ve yaratıcı düşünce potansiyelini yükseltir. - İyi huylu-kötü huylu kolesterol (HDL/LDL) dengesini düzenler. Kan yağlarının (Trigliserid) düzeyini düşürür.
4 2
Kalça kaslarınızı kasıp gevşetin Gün içerisinde yürürken, otururken, kalça kaslarının en az 30 kez kasıp, gevşetmek de oldukça faydalı.
4 3
Yürüyüşte bunlara dikkat! - Yürüyüşe ısınma hareketleriyle yavaş yavaş başlanmalı. Aynı şekilde yine yavaş yavaş sonlandırılmalı. - Yürüyüşler için ince tabanlı ve makosen ayakkabılar doğru tercihtir. Eğer yürüyüşler açık alanda yapılacaksa sabah erken saatler seçilmeli. - Kilo vermek amacıyla yürüyüş yaparken vücuda naylon, muşamba ve benzeri maddelerin sarılmasının bir faydası yok. - Yürüyüş, hafif bir yemekten en az iki saat sonra yapılmalı, yürüyüş öncesi ve sonrasında bol su tüketilmeli. Ağır bir yemek sonrası hızlı ve yorucu yürüyüşlerden kaçınmalısınız. - Kırk yaş ve üstü kişiler mutlaka doktor kontrolünde yürüyüş programlarına başlamalı. - Hipertansiyon, diyabet gibi hastalıkları olan kişiler ise sık sık doktor kontrolleri yaptırmalıdır.
4 4