Canınız incir çekiyorsa ne yapmalısınız? Kuru incir gibi kuru meyvelerin şeker miktarı çok yüksek olduğundan tüketiminden kaçınmak gerekiyor. Ancak kişinin canı ille de incir çektiyse bir adedi geçmemesi, yanında mutlaka üç bütün ceviz ve bir bardak süt ya da bir kase yoğurt ile tüketmesi gerekiyor.
8 3
Patatesi soğuk yiyin! Soğuk patatesin glisemik indeksi sıcak patatese göre daha düşük oluyor. Ancak dikkat edilmesi gereken kuralları uygulamak gerekiyor. Patates glisemik indeksi yani kan şekerini hızlı yükseltme miktarı yüksek bir besin. Bu nedenle diyabeti olanlar için önerilmiyor ancak patatesi kızartma ya da sulu yemek şeklinde değil de, patates salatası olarak tüketebilirsiniz. Örneğin 2 küçük beyaz patatesi haşlayıp yeşilliklerle birlikte zenginleştirip patates salatası olarak tükettiğinizde sağlıklı bir ara öğün yerine de geçecektir. Ana öğünde de kırmızı et, tavuk ya da balığın yanına patates salatası eşlik edebilir. Ancak tükettiğiniz miktarın fazla olmamasına dikkat edin. Bir salata tabağı dolusu tüketmek yine kan şekerini yükseltir.
8 4
Bezelyenin etlisi makbul Bezelye nişastalı sebze grubundan. Bu nedenle diyabeti olanların tüketmesi önerilmez ancak 2-3 yemek kaşığı etli bezelye yemeğinin yoğurtla birlikte bir sakıncası olmaz. Proteinlerin sindirilme süreleri biraz daha uzun oluyor. Bu yüzden bezelye et ve yoğurtla tüketilince karbonhidrat ve protein beraber alınıyor. Bu durumda kan şekerinin yükselmesi engellenebilir, bezelyeden de mahrum kalmamış olursunuz.
8 5
Muz, tarçın ve yoğurtla daha masum oluyor Diyabeti olanlar için şeker içeriği yüksek olduğundan önerilmeyen muzun önerilmiyor. Bir büyük boyu muz, iki porsiyona denk geliyor. Yani kişi bir seferde yerse 30 gram karbonhidrat alıyor. Ancak gün içerisinde, üzerine tarçın serpiştirilmiş yarım adet muzu yoğurtla birlikte tüketerek kana geçiş sürecini azaltabilmek mümkün. Üstelik hem doyurucu hem de tatlı ihtiyacını karşılayıcı bir ara öğün olarak da ideal.
8 6