Sonbahar hastalıklarına karşı önleminizi alın!

Sonbaharda bir ısınıp bir soğuyan havalar, kirliliğin artması, kalabalık ve sıkışık ortamlarda daha fazla bulunma gibi etkenler enfeksiyon hastalıklarına zemin hazırlıyor. İşte sonbaharda en sık görülen hastalıklar ve alınabilecek tedbirler…

Uzmanlar insan vücudunun ısı değişimlerine ve yeni koşullara uyum sağlaması için 2-4 hafta gibi bir süreye ihtiyacı olduğunu söylüyor. Bu da sadece yumuşak mevsim geçişleriyle mümkün.
14 1
Havaların aniden ısınıp soğumasıyla ortaya çıkan kısa süreli ısı değişimleri, vücudun adaptasyonunu da zorlaştırıyor. Böyle olunca da vücut strese giriyor ve savunma sisteminin zayıflamasına neden oluyor.
14 2
Bağışıklık sistemi zaten zayıflamışken, enfeksiyonların bulaşma ihtimalinin fazlalaşması sonbahar, kış döneminde daha sık grip ve nezle salgınlarına yol açıyor. Sonbahar ve kış aylarında en sık görülen hastalıklar bademcik iltihabı, nezle, grip, sinüzit, sonbahar alerjileri ve larenjit.
14 3
Bademcik iltihapları Bademcik iltihaplarının bir kısmı aslında kronik bir hastalığın yeniden alevlenmesi olarak ortaya çıkıyor. Vücut direncinin düşük olması, bu iltihapların tekrarlamasına yol açıyor. Bademcik iltihabının en önemli belirtileri boğaz ağrısı, yutma güçlüğü ve ateş.
14 4