Havaların aniden ısınıp soğumasıyla ortaya çıkan kısa süreli ısı değişimleri, vücudun adaptasyonunu da zorlaştırıyor. Böyle olunca da vücut strese giriyor ve savunma sisteminin zayıflamasına neden oluyor.
14 2
Bağışıklık sistemi zaten zayıflamışken, enfeksiyonların bulaşma ihtimalinin fazlalaşması sonbahar, kış döneminde daha sık grip ve nezle salgınlarına yol açıyor. Sonbahar ve kış aylarında en sık görülen hastalıklar bademcik iltihabı, nezle, grip, sinüzit, sonbahar alerjileri ve larenjit.
14 3
Bademcik iltihapları Bademcik iltihaplarının bir kısmı aslında kronik bir hastalığın yeniden alevlenmesi olarak ortaya çıkıyor. Vücut direncinin düşük olması, bu iltihapların tekrarlamasına yol açıyor. Bademcik iltihabının en önemli belirtileri boğaz ağrısı, yutma güçlüğü ve ateş.
14 4
Hastalığın tedavisi için uzman kontrolünde antibiyotik kullanılması gerekir. Özellikle çocuklarda geniz eti iltihapları, bademcik iltihabına neden olabilir. Geniz eti iltihapları genellikle burun akıntısı, geniz akıntısı, buna bağlı olarak da ortaya çıkan öksürük ve ateşle seyrediyor.
14 5