Tavuk Tavuk da ısıtılmaması gereken besinlerden. En ağır besin zehirlenmelerine yol açan bu yiyecek ısıtıldığı zaman içerisindeki proteinin yapısı değişiyor ve bakteri üretiyor. Pişmiş tavuk yemeğini ya düşük derecede hafif ısıtın ya da soğuk yiyin.
7 2
Yumurta Farklı şekillerde pişirilmiş yumurta yüksek derecede ısıtıldığında içindeki su miktarı azalıyor ve tavukta olduğu gibi protein yapısı değişiyor. Nadir görülen bir zehirlenme türü olsa da yumurtalı yemekler ve sosları tüketirken dikkatli olmakta yarar var.
7 3
Ispanak Ispanak mutfağımızda sağlığımız için en değerli besinlerden biri. Ancak ıspanak yemeğini tekrar ısıtırsanız sağlığınıza zararlı hale gelebilir. Bu besin pişirildiği zaman hemen tüketilmesi gerekir. Bunun sebebi ise ıspanakta bulunan nitrat, tekrar ısıtıldığı zaman nitrite dönüşüyor. Özellikle bebeğinize ıspanak verirken buna dikkat etmenizde yarar var. Bebekler için 5 mg nitrit alımı bile ciddi zehirlenmeye yol açabilir.
7 4
Pancar Pancarın tekrar ısıtılıp tüketilmesi ıspanakta olduğu gibi nitrat/nitrit zehirlenmesine yol açabilir. Kereviz de aynı pancar ve ıspanak gibi bol miktarda nitrat içeriyor. Genelde de çorba hazırlamak için kullanılıyor. Çorba ısıtıldığında bu madde nitrite dönüşür. Eğer kerevizli çorbanızı tekrar ısıtacaksanız içindeki kerevizleri çıkarın. Havuçlar içinde aynı şey geçerli. Genellikle kök sebzeler nitrat zehirlenmesine neden olabiliyor. Bu yüzden havuç, lahana, brokoli, şalgam ve kereviz gibi besinlerde dikkatli olmak gerekiyor.
7 5